Selectează o Pagină
Centrele comerciale

Elektronička zaštita artikala od krađe (EAS)

Elektronička zaštita od krađe (Electronic Article Surveillance) najefikasniji je sustav u sprječavanju krađe robe. Omogućuje izlaganje i dostupnost robe bez čekanja kupca, a da pritom nije potrebno povećati broj prodavača. Koristi se i za efikasnije upravljanje procesima u maloprodaji.

Integracija IP videa s POS blagajnama

Video zapis se pretražuje prema ključnim riječima (datum, artikl, iznos, prodavač) i podacima o kartičnoj transakciji. Omogućava automatsko generiranje alarma kod npr. odbijenih transakcija, prikaz podataka s POS terminala na više lokacija te izvoz ili arhiviranje video klipa ili snimke spornih transakcija.

Brojanje kupca i analitika za trgovine

ABsistemSmartRetail softver trgovcima omogućuje brojanje kupaca, praćenje njihovog ponašanje u prostoru (heat mape) te da na jednom mjestu imaju podatke o broja kupaca u odnosu na marketinške kampanje, informacije o ponašanju kupaca u trgovinama na različitim lokacijama, analiziraju odnos vremenskih prilika i ponašanja kupaca te da kontroliraju gužve.
 

Fisheye kamere, heat mape, snimanje u visini lica

Fisheye kamere mijenjaju više kamera za nadzor većeg područja i pri tome se ne gube detalji na snimci. Koriste se i za analizu ponašanja kupaca („heat mape„). Posebne kamere koje snimaju u visini lica se koriste za nadzor polica s robom.

„Safety” sustavi su obvezni

„Safety” sustavi osiguravaju brzu dojavu i sigurnu evakuaciju u slučaju požara. Obuhvaćaju sustave dojave požara, dojave plina, evakuacijskog razglasa, odvođenja dima i topline, SOS-a te panik rasvjete. Mogu smanjiti ukupnu investiciju u građevinske mjere zaštite od požara, a nove tehnologije omogućuju umrežavanje centrala, prihvaćanje detektora različitih proizvođača ili pristup putem interneta.

Integracija i centralizacija sustava na objektima

Softverska integracija tehničkih sustava na objektu putem ABsistemDCi softvera omogućava lakši nadzor i upravljanje nad tehničkim sustavima na objektu. Pomoću ABsistemDC(NG) softvera moguća je i centralizacija signala sa dislociranih objekata u nadzornom centru. Rješenja softverske integracije i centralizacije su proširiva u smislu dodavanja objekata, naknadne integracije tehničkih sustava (npr. klimatizacije) i novih funkcionalnosti (npr. upravljanje rampama za pristup na parkirališta).

Dokumentacija o primijenjenim mjerama zaštite

Prosudba ugroženosti i projekt tehničke zaštite su osnova za kasnije nadogradnje i održavanje sustava. Dokumentacija obuhvaća i certifikate za opremu te zapisnike i radne naloge vezane za popravke i servise.

Održavanje i Centralni tehnički nadzor (CTN)

Daljinski nadzor nad ispravnošću tehničke zaštite putem CTN-a omogućava brzo otklanjanje kvarova. Tehničku podršku i organizaciju popravaka osigurava služba održavanja.