Select Page

Alarm automatika završila ELITE program

Kroz ELITE program, čiji je nosilac Londonska berza, kompanije se edukuju kako unaprijediti poslovni model, informišu se o alternativnim načinima finansiranja i imaju priliku za prepoznavanje zajedničkih poslovnih prilika s ostalim učesnicima programa.

Svečanost dodjele sertifikata je održana 25. Novembra na Londonskoj berzi.

„Alarm automatika je upravo dovršila dvogodišnji ELITE program na London Stock Exchange-u, tokom kojeg smo edukovani kako unaprijediti poslovni model, kako brzo rasti i uz to povećavati profitabilnost, kako se finansirati i postati punopravni član Londonske berze. Nama je to bilo izvrsno jer smo dobili priliku uporediti se s mnogim izvrsnim kompanijama iz Evropske unije i sada smo član velike porodice od preko 1.000 evropskih kompanija koje su prisutne u 25 industrija. Trenutno smo jedina iz tehničke zaštite.“, rekao je predsjednik Uprave, gospodin Boris Popović.

Od 2012. godine, ELITE je postao globalna zajednica koja obuhvata 44 zemlje i jasnu viziju kako kompanijama pružiti pristup kapitalu, vještinama i poslovnoj mreži potrebnim za razmjeru i postizanje trajnog ekonomskog učinka.