Select Page
Javne površine i prostori

Dokumentacija u skladu s propisima i GDPR uredbom

Zaštita javnih površina je regulirana raznim propisima o kojima treba voditi računa pri izradi dokumentacije kao što su sigurnosne prosudbe, tehnička rješenja i projekti tehničke zaštite.

Prometna analitika

Videoanalitka je važan alat nadzora, regulacije i automatske detekcije opasnih događaja u prometu kao što su vožnja u krivom smjeru, kamioni u nedozvoljenim područjima, prebrza vožnja, detekcija prometnih zastoja i zagušenosti.

Parking rješenja

Za upravljanje parkingom se koriste rješenja za ubrzavanje ulaza/izlaza, obavještavanje o slobodnim parkirnim mjesta, usmjeravanje prometa i naplatu parkinga koja obuhvata serija ABsistemPark softvera. Obuhvataju i kategorizaciju vozila, identifikaciju vozila LPR kamerama, identifikaciju vozača i naplatu.

Brojanje putnika

Brojanje putnika u javnom prevozu je bitno za poslovne analize. Koristi se specijalna oprema koja mora biti otporna na vibracije. Moguće je spajanje više kamera za više ulaza/izlaza, a moguć je lokalni nadzor i prijenos podataka u centar.

Požar otvorenog prostora

Požar otvorenog prostora se automatski detektuje putem termalnih kamera s videoanalitikom koja prepoznaje spektar karakterističan za plamen te upozorava operatera.

Rješenja za odlagališta otpada

Za upravljanje odlagalištima otpada je namijenjen softver ABsistemGreen® koji integriše kontrolu pristupa, identifikaciju vozila i vozača, signalizaciju, vaganje tereta, videonadzor i automatski ispis svih potrebnih dokumenata.

Zaštita od terorističkog napada vozilom

Zbog povećane opasnosti od terorističkog napada, javni prostori se sve češće štite protivterorističkim barijerama koje efikasno sprječavaju pokušaj napada vozilom. Najčešće se koriste fiksni i podizni stubići te barijere CityProtector čija otpornost je dokazana na crash testovima. Dostupni su u izvedbama prilagođenima potrebama stanovnika gradova i mogu služiti kao klupice za odmor, mjesta za privezivanje bicikala, kante za otpatke ili posude za cvijeće.