Select Page
Videonadzor

DVC videonadzor u AHD i IP tehnologiji

Vlastiti brand DVC Alarm automatika razvija od 2003. godine, kao odgovor na potrebe regionalnog tržišta za proizvodom koji će biti fleksibilan i pouzdan. Uz najnapredniju tehnologiju i pouzdane komponente (kamere, snimači i dodatna oprema), DVC proizvodi omogućuju najviše performanse, a dostupni su u AHD i IP tehnologiji.

Fleksibilnost DVC IP sistema

Širok raspon i fleksibilnost proizvoda omogućuju primjenjivost u objektima različite veličine i namjene. Od stambenih i manjih kancelarijskih prostora, do kompleksnih objekata povećanog rizika, kojima se kreće veliki broj ljudi. Kompleksnost sistema dostiže mogućih 30.000 kamera. Kamere su klasifikovane u pet različitih kategorija i linija – Special, Supreme, Smart, Start i Speed te mogu odgovoriti na sve zahtjeve korisnika po kriterijuma cijene, kvalitete i odnosa performansi.

U Special klasi izdvaja se panoramska kamera sa starlight tehnologijom koja sadrži četiri odvojene kamere koje se zahvaljujući posebnom softveru spajaju u jednu. Starlight senzor omogućuje noćni rad u boji sa savršenom slikom i pri vrlo slabom osvjetljenju.

DVC AHD sistemi

DVC AHD analogni sistemi video nadzora u HD rezoluciji najčešće se primjenjuju za zaštitu stambenih i poslovnih objekata korisnika koji žele visok kvalitet snimka u analognoj tehnologiji. To znači da neće morati mijenjati postojeću instalaciju.

DVC videoanalitika

Zaštitu perimetra i praćenje objekata u sceni omogućuju AI videoanalitičke funkcije DVC videonadzora. Ovisno o tipu kamere moguće su funkcije praćenja objekata detekcije prelaza preko linije, upada u prostor, brojanja osoba, raspoznavanja osoba i vozila, detekciju lica, detekciju registarskih oznaka.

NVMS 2.0. softver za upravljanje snimačima

DVC sistemima se može upravljati daljinski putem DVC NVMS 2.0 (LITE) softvera, DVC snimača, web pregledača i mobilne aplikacije. Administrator može upravljati sa više snimača istovremeno (kompatibilnost sa Hikvison i Dahua snimačima) te pregledati do 100 kamera istovremeno.

DVC Connect app za pregled kamera u realnom vremenu

Besplatan mobilna aplikacija DVC Connect dostupna omogućuje pregled kamera sa snimača u realnom vremenu. Moguće je i lokalno snimanje na SD karticu mobilnog telefona i pregled snimljenog snimka sa SD kartice, kao i alarmiranje korisnika o događajima iniciranima detekcijom kretanja ili samim alarmnim ulazima na snimaču.

DVC serveri za video nadzorne centre

U ponudi je širok raspon servera za video nadzorne centre i posebno prilagođenih radu sa DVC sistemima videonadzora i NVMS softverom. Njima se može nadzirati do 30.000 kamera te omogućuju videoverifikaciju alarmnih događaja.

DVC sistemi za mjerenje temperature

Alarm automatika  trenutno nudi pet inovativnih DVC rješenja za beskontaktnu detekciju povišene tjelesne temperature, kao doprinos odgovornom ponašanju i zaštiti zdravlja.

Rješenja se razlikuju prvenstveno po količini podataka koje mogu obraditi u određenom vremenskom periodu.  Za mjesta visoke frekvencije prolaza uz pametnu videoanalitku može se obraditi do 30 osoba istovremeno, a za mjesta srednje frekvencije do 10 osoba istovremeno.

Posebno se ističe fleksibilno rješenje pomoću uređaja DTC-24F koje uz mjerenje temperature ima mogućnost prepoznavanja nosi li osoba masku. Isti uređaj ima mogućnost umrežavanja s drugim uređajima (kontrola pristupa, video intercom, evidencija radnog vremena) pa mu je primjena fleksibilna.