Select Page
Vlasnici stambenih i manjih poslovnih objekata

Bežična DIY rješenja za pametan i siguran dom

Uz DIY (do-it-yourself) rješenja za pametan i siguran dom svako može samostalno ugraditi i podesiti sistem, koji će njihov dom ili kancelariju učiniti sigurnim od provale. Budući da funkcionišu bežično, ova rješenja ne uključuju radove na instalaciji.

Nadzor i upravljanje putem mobilnih uređaja

Rješenjima za pametan i siguran dom jednostavno se upravlja putem mobilnih aplikacija. Sva obavještenja s uređaja automatski se prosljeđuju na mobilne, a korisnici putem mobilnih uređaja mogu daljinski upravljati.

Panik tasteri za djecu i starije osobe

Bežični panik tasteri omogućuju djeci ili starijim osobama da brzo i lako obavijeste članove porodice da trebaju pomoć. Signal alarma odmah će biti poslan na mobilne članova porodice i oni će biti u mogućnosti brzo priskočiti u pomoć.

Pregled videa u realnom vremenu

Korisnici na svojim mobilnim uređajima mogu u realnom vremenu pratiti što se događa na nadziranom prostoru.

Video i foto verifikacija alarma

Dostupna su rješenja koja omogućuju video (putem kamera spojenih u sistem kućne automatike) i foto (putem protivprovalnih detektora s ugrađenim kamerama) verifikaciju alarma primljenog na mobilni.

Dojavni centar na dlanu

Kada korisnik primi obavješetenje alarma sa sistema zaštite na mobilni uređaj, putem mobilne ALEX aplikacije može odabrati da li želi o tome obavijestiti zaštitarski dojavni centar. Tako se izbjegavaju nepotrebne i skupe intervencije.

Korisnički paketi

Korisnički paketi zavise od veličine sistema i odabranim uslugama pa svaki korisnik može odabrati paket koji je primjeren trenutnim potrebama te ga s vremenom mijenjati.

Kućna automatika

Integracijom uređaja za kućnu automatiku omogućuje se jednostavno upravljanje potrošnjom energije, grijanjem, rasvjetom i klimatizacijom putem mobilnih uređaja.

alex.shop

alex.shop omogućuje brz i siguran izbor, kupovinu i dostavu sigurnosnog rješenja korisniku. Webshop transakcija potpuno je sigurna.

Live-chat podrška

Osigurana je live-chat podrška pri odabiru uređaja, njihovom podešavanju i korištenju.