Select Page

Potpuna integracija Kantech kontrole pristupa, DSC protivprovale i Exacq videonadzora

Kao odgovor na rastuće potrebe tržišta za pouzdanim, sveobuhvatnim i za upotrebu jednostavnim rešenjem zaštite, Tyco® je razvio potpuno integralno rešenje Kantech® kontrole pristupa, DSC® protivprovale i Exacq® videonadzora. Reč je o rešenju koje omogućava da se sa sva tri sistema upravlja kao jednim, jer su svi uređaji međusobno povezani i komuniciraju dvosmerno.
Korisnici mogu sve sisteme koristiti i njima upravljati putem jednog interfejsa, pregledavati particije i status zona po kamerama, primati push notifikacije za alarme sa sistema kontrole pristupa i protivprovale, te ih verifikovati putem videonadzora. Centralna aplikacija za upravljanje može biti Kantech® Entrapass softver za upravljanje kontrolom pristupa ili Exacq® softver za upravljanje videonadzorom, a bez obzira na to koja se koristi, svim integralnim sistemima se može upravljati i putem mobilne aplikacije sa pametnih mobilnih telefona.
Tyco konfiguracija ilustracija
Alarm automatika d.o.o. je 26.4.2018. u Zagrebu organizovala prezentaciju Tyco integrisana rešenja zaštite na kojoj su prikazani noviteti Tyco® grupacije i kako se oni reflektuju na primenu u složenim aplikacijama. Bilo je reči i o novim Kantech® kontrolerima i Iosmart seriji čitača najvišeg stepena sigurnosti, novoj DSC® NEO seriji protivprovalnih centrala sa PowerG bežičnom tehnologijom, novom SurGard® dojavnom centru i komunikatorima, Exacq® VMS softveru otvorene platforme i njegovim naprednim funkcionalnostima, novoj Sensormatic® Sinergy liniji sistema zaštite artikala od krađe i primeni RFID tehnologije u trgovinskom sektoru.

Tyco

Ovakve sveobuhvatne integracije sistema na najvišem nivou mogu rešiti samo najveće svetske korporacije kakav je Tyco® (sada Jonsons Control) koji u svom portfelju obuhvata više, za pojedine siteme, specijalizovanih proizvođača opreme. Tyco® ima više od 10.000 zaposlenih, sedište mu je u SAD-u i svoja rešenja razvija od 1874. godine.

 

Kantech

Kantech® je kanadski proizvođač sistema kontrole pristupa osnovan 1986., pruža celi raspon uređaja i softvera i za najzahtevnije sigurnosne aplikacije.

DSC

DSC® je vodeći svetski proizvođač sistema protivprovale, od svog osnivanja 1979. u Kanadi konstantno uvodi inovacije u protivprovalne sisteme, a akvizicijom Sur-garda 1990., vodećeg proizvođača dojavnih centara i u alarmnu komunikaciju.

Alarm automatika

Alarm automatika d.o.o. je kao distributer pre više od 20 godina uvela na tržište Hrvatske i regije DSC® protivprovalne sisteme i Kantech® kontrolu pristupa kao, onda kao i sada, vodeće svetske proizvođače. Oba proizvođača stalno unapređuju svoje proizvode primenjujući najmodernije tehnologije, a kao deo Tyco® grupacije u kojoj se nalaze i proizvođači druge sigurnosne opreme rade na međusobnoj integraciji svih sistema zaštite.

Exacq

Exacq® je američki proizvođač softvera i NVR-ova za IP video nadzor, ali ujedno i integracijska platforma za druge sisteme zaštite. Kompanija je osnovana 2002.